HR-dienstverlener Ascento lanceert gloednieuwe ‘Talent Mobility Award’

Samen met ambassadrice Evi Van Acker op zoek naar de meest wendbare organisatie

Woensdag 30 maart 2016 — Mechelen, HR-dienstverlener Ascento, onderdeel van t-groep, lanceert de ‘Talent Mobility award’. De award gaat op zoek naar de meest wendbare organisatie in België die een antwoord biedt op de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt. Ook zeilster Evi Van Acker zet haar schouders onder dit project als ambassadrice van de award. Organisaties, profit- en non-profit, kunnen hun beste cases indienen tot en met donderdag 30 juni 2016. De award zal in september 2016 worden uitgereikt door een professionele jury bestaande uit: zeilster Evi Van Acker, Bart Buysse (Directeur-Generaal bij het Verbond van Belgische Ondernemingen), Paul Verschueren (Directeur Research & Economic Affairs bij Federgon), Jan Van Acoleyen (Chief HR Officer Barco), Nele De Cuyper (Professor in Arbeids- en Organisatiepsychologie KU Leuven), Geert Volders (Directeur Ascento) en Filip Vanderbeken (Directeur t-interim).

Met deze gloednieuwe award wil Ascento bedrijven in de kijker zetten die inzetten op en oog hebben voor talent binnen hun organisatie. Het is vijf voor twaalf voor de arbeidsmarkt: 2015 was een recordjaar op vlak van ziekteverzuim, een groot deel van de werknemers kampt met overmatige stress en iedereen moet langer werken. Het is dus belangrijker dan ooit om in te zetten op een HR-beleid dat positieve en duurzame inzetbaarheid van talenten stimuleert. Met de ‘Talent Mobility Award’ plaatst Ascento niet enkel de meest wendbare organisatie in de kijker, maar streeft het er ook naar om kennis en informatie te delen over hoe bedrijven zich kunnen aanpassen aan de arbeidsmarkt van morgen.

Geert Volders, Directeur Ascento, licht toe: “Met de ‘Talent Mobility Award’ willen we de aandacht vestigen op de nood aan een duurzaam HR-beleid rond wendbaarheid, een uitdaging waar we met de hele maatschappij een oplossing voor moeten zoeken. We hopen dat organisaties met inspirerende cases rond bijvoorbeeld work-life-balance, werkgelegenheidsplan voor oudere werknemers, zelfleiderschap en zelfsturing, zich inschrijven zodat we elkaar kunnen inspireren en kennis kunnen delen. Elke Belgische organisatie, groot – klein of profit – non-profitorganisatie, maakt kans om de ‘Talent Mobility Award’ te winnen. In samenwerking met onze partners en een professionele jury zullen we de 5 beste cases nomineren en een winnaar aanduiden.”

“Het initiatief van de ‘Talent Mobility award’, georganiseerd door Ascento, sluit mooi aan bij ons pleidooi van het VBO voor wendbaarheid binnen organisaties (wendbare organisaties, werknemers en loopbanen). Het feit dat organisaties uitgenodigd worden om op dat vlak hun kennis, ervaring en praktijken te delen, kunnen wij alleen maar ondersteunen en aanmoedigen. Het is daarenboven een unieke kans om goede praktijkvoorbeelden in de spotlights te zetten en als voorbeeld voor anderen naar voren te schuiven. Als lid van de jury kijk ik er dan ook enorm naar uit om onder een dergelijk initiatief mijn schouders te zetten,” aldus Bart Buysse, Directeur-Generaal VBO.

Evi Van Acker: ambassadrice van de ‘Talent Mobility Award’

Evi Van Acker over haar rol als ambassadrice en jurylid van de award: “Tijdens het zeilen moet ik me ook steeds wendbaar opstellen met mijn boot om te kunnen inspelen op veranderende situaties en naar de overwinning te kunnen meedingen. Met talent is het net zo. Om optimaal te kunnen functioneren op de arbeidsmarkt is het belangrijk om talenten optimaal in te zetten en te erkennen, dus ik kijk reikhalzend uit naar de sterke verhalen van organisaties. Ik ben dan ook vereerd om te mogen meewerken aan dit initiatief.”

Organisaties kunnen zich kandidaat stellen voor de award door hun cases in te dienen voor donderdag 30 juni 2016 via www.talentmobilityaward.be .

Over de ‘Talent Mobility Award’

Het is de eerste keer dat Ascento de ‘Talent Mobility Award’ organiseert, mediapartners voor deze editie zijn HR Square, Références en Vacature. Bij Ascento staat wendbaarheid centraal in een duurzaam HR-beleid. Voor Ascento is ‘Talent Mobility’ dé sleutel om werknemers te motiveren en gemotiveerd te houden. De award wordt uitgereikt aan de meest wendbare organisatie.

Selectie

Organisaties die in aanmerking willen komen voor de ‘Talent Mobility Award’ moeten voldoen aan drie selectiecriteria: verandering, duurzaamheid en resultaat.

  • Verandering gaat over de vernieuwing tegenover de startsituatie, de vernieuwingsgraad en het proces dat tot verandering geleid heeft.
  • Duurzaamheid draait rond de positieve impact van de oplossing voor zowel de werknemer als de maatschappij.
  • Resultaat kijkt naar resultaten die behaald zijn op korte of langere termijn op commercieel en financieel vlak en hoe het resultaat het voortbestaan van de organisatie ondersteunt.

De onafhankelijke jury zal uit alle ingezonden cases op basis van bovenstaande selectiecriteria vijf genomineerden aanduiden. De genomineerden krijgen vervolgens de kans om hun case te verdedigen voor de jury, alvorens die de winnaar van de prestigieuze ‘Talent Mobility Award’ uitkiest.

Jury

De vooraanstaande jury bestaat uit verschillende onafhankelijke leden, die wendbaarheid van talenten cruciaal vinden binnen een organisatie:

Evi Van Acker (zeilkampioene en ambassadrice van de award), Bart Buysse (Directeur-Generaal VBO), Paul Verschueren (Directeur Research & Economic Affairs bij Federgon), Jan Van Acoleyen (Chief HR Officer Barco), Nele De Cuyper (Professor in Arbeids- en Organisatiepsychologie KU Leuven), Geert Volders (Directeur Ascento) en Filip Vanderbeken (Directeur t-interim).

Prijs

De winnaar wordt niet alleen bekroond met de ‘Talent Mobility Award’, ze mogen bovendien een zeiltocht maken op de tweemaster T/S Rupel, samen met Evi Van Acker.

Hebt u een vraag over de award?

Neem contact op met Ascento via 015 80 01 22 of talentmobilityaward@ascento.be

Over Ascento

Ascento maakt deel uit van t-groep en is een gevestigde waarde binnen de top 5 van de HR-dienstverleners. Meer dan 80 vaste consultants werken vanuit 10 kantoren aan diverse HR-projecten. De Talent Mobility Experts van Ascento bieden professioneel en kwalitatief advies, tools en opleidingen op vlak van Rekrutering & Selectie, Talent Management, Leadership, Outplacement en HR-Interimmanagement.

Over t-groep

t-groep is de 5de grootste HR-dienstverlener in de Benelux met 121 kantoren in België, Nederland en Polen met in totaal meer dan 770 medewerkers. Daarnaast stelt het bedrijf in België 2.050 dienstenchequemedewerkers met een contract van onbepaalde duur tewerk. Op de Belgische markt is t-groep gekend via t-interim dat zich richt op de markt van uitzendarbeid, en Ascento dat zijn klanten professioneel en kwalitatief advies aanbiedt op het vlak van Rekrutering en Selectie, Talent Management, Leadership, Outplacement en HR-interimmanagement. Wat t-groep onderscheidt van de andere spelers op de HR-markt is de sociaal-ethische benadering, een marktconforme dienstverlening, duurzaam ondernemen en uitstekende arbeidsvoorwaarden. In Nederland en Polen is t-groep actief via de uitzendgroep Luba en E&A.

Geert Volders Directeur at Ascento
Joy Delagrange Account Executive at Grayling