Nederlandse Luba HR Professionals omgedoopt tot Ascento Nederland

Ascento en Luba HR Professionals gaan intensieve samenwerking aan

Donderdag 2 april 2015 — Ascento gaat een verregaande samenwerking aan met het Nederlandse Luba HR Professionals, de divisie van Luba Groep die zich richt op talent management, re-integratie, HR-interimmanagement, outplacement en werving & selectie. Om de samenwerking tussen Luba HR Professionals en Ascento te bestendigen, werd Luba HR Professionals op 1 april 2015 omgedoopt tot Ascento Nederland. Luba HR Professionals is een divisie van Luba Groep nv, die sinds 2008 onderdeel uitmaakt van t-groep en waaronder ook Ascento België valt. 

Luba HR Professionals zal een rebranding doorvoeren en de naam en huisstijl van Ascento overnemen. Geert Volders, directeur Ascento België, licht de samenwerking verder toe :

Wij werken al sinds 2008 samen met de Luba Groep. Uiteraard heeft de divisie Luba HR Professionals ook haar eigen, regionale focuspunten, maar wij delen wel dezelfde activiteiten en strategische focuspunten. Een van deze focuspunten is heroriëntatie na ontslag, een thema dat brandend actueel is. Door samen te werken kunnen wij bijvoorbeeld de krachten bundelen om in te spelen op vragen van bedrijven over de landsgrenzen heen.

Ascento en Luba begeleiden medewerkers Philip Morris 

Beide spelers werkten in het verleden al nauw samen. Zo werd op 1 september 2014 een gezamenlijk project opgestart om de 1202 ontslagen medewerkers van tabaksgigant Philip Morris in Bergen op Zoom mee te begeleiden in hun zoektocht naar een nieuwe job.  De doelstelling van dit project is om 80% van de werknemers aan een nieuwe baan te helpen, ook over de landsgrenzen heen.

Johan Doornenbal, algemeen directeur van Luba Groep:

Vorig jaar hebben de divisie Luba HR Professionals en Ascento België samengewerkt rond de begeleiding en heroriëntatie van de medewerkers van de Philip Morris-fabriek in Bergen op Zoom. Deze samenwerking was meer dan geslaagd, en al vrij snel zijn we verder gaan praten om onze samenwerking te verstevigen. Dit heeft er toe geleid dat we de naam van Luba HR Professionals gaan veranderen in die van Ascento. Zo kunnen we putten uit hun rijke ervaring en opgebouwde deskundigheid om onze klanten nog beter te bedienen.

Ascento

Ascento maakt deel uit van t-groep en is een gevestigde waarde binnen de top 5 van de HR-adviesbureaus. Meer dan 80 vaste consultants werken vanuit 9 kantoren aan diverse HR-projecten. Ascento consultants bieden professioneel en kwalitatief advies op vlak van Rekrutering & Selectie, Talent & Performance Management en Outplacement.

t-groep

t-groep is een HR-dienstverlener actief in België, Nederland en Polen. Op de Belgische markt is t-groep gekend via de divisie t-interim die zich richt op de markt van de uitzendarbeid, en de divisie Ascento die zijn klanten professioneel en kwalitatief advies aanbiedt op het vlak van rekrutering en selectie, talent management, leadership, HR-interimmanagement en outplacement. In Nederland en Polen is t-groep actief via de uitzendgroep Luba. Wat t-groep onderscheidt van de andere spelers op de HR-markt is de sociaal-ethische benadering en het duurzaam ondernemen, gekoppeld aan een marktconforme dienstverlening. t-groep, met hoofdzetel in Mechelen, is 5de grootste HR-dienstverlener van de Benelux en beschikt over 116 kantoren waar in totaal meer dan 730 mensen werken.

Saar Bentein Senior Consultant at Grayling