t-groep en ESF slaan de handen in elkaar voor WerkInLeving voor Jongeren in West-Vlaanderen

t-groep en ESF slaan de handen in elkaar voor WerkInLeving voor Jongeren in West-Vlaanderen

Begeleiding op maat van 446 jongeren in Kortrijk, Menen, Waregem, Roeselare en Tielt

Donderdag 4 juni 2015 — Op 1 juni 2015 is het project ‘WIJ! – WerkInleving voor Jongeren’ van ESF, Europees Sociaal Fonds, van start gegaan. Binnen het project streeft t-groep ernaar om met “Op-stap naar werk” 446 jonge werkzoekenden te begeleiden naar werk in de regio’s Zuid-West-Vlaanderen (Kortijk, Menen en Waregem) en Midden-West-Vlaanderen (Roeselare-Tielt). Met dit project, dat loopt tot 31 mei 2018, biedt t-groep jonge werkzoekenden een sterke oriëntering, een begeleiding op maat en specifieke werkinlevingsprojecten aan om hen te helpen in hun zoektocht naar een job of opleiding. 

In het kader van het ESF-project “WIJ!”, WerkInleving voor Jongeren, begeleidt t-groep met “Op-stap naar werk” jonge werkzoekenden tussen 18 en 25 jaar tijdens hun zoektocht naar duurzaam werk of naar het opstarten van een kwalificerende opleiding, zoals een beroepsopleiding of een nieuwe start in het onderwijs. t-groep spitst zich toe op jongeren die het moeilijker hebben op de arbeidsmarkt en wil hen door middel van oriëntering, begeleiding op maat en specifieke werkinlevingsprojecten een duwtje in de rug geven.

446 jongeren in de regio’s Zuid- en Midden-West-Vlaanderen zullen 3 jaar lang begeleid worden door t-groep. Er worden ook specifieke acties opgezet in de centrumsteden Kortrijk, Menen, Waregem, Roeselare en Tielt. Als specialist op de arbeidsmarkt heeft t-groep, naast haar eigen t-interimkantoren, een ruim netwerk van passende organisaties die dit project kunnen ondersteunen.  

Sven Hubin, marketing en communicatie manager t-groep, licht toe: “Sinds 2013 is t-groep een actieve tenderpartner van VDAB en hebben wij samen met hen het project ‘Op-stap naar werk’ uitgerold. Met ‘Op-stap naar werk’ zorgen we op een intensieve en kwalitatieve manier voor een duurzame op-stap naar werk. In het kader van het ESF-project richten we ons specifiek op jonge werkzoekenden die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Het is een continue zoektocht naar innovatie en job(creatie) om met of voor iemand net dat stapje extra te kunnen zetten.”

 

 

Over t-groep

t-groep is een HR-dienstverlener actief in België, Nederland en Polen. Op de Belgische markt is t-groep gekend via de divisie t-interim die zich richt op de markt van de uitzendarbeid, en de divisie Ascento die zijn klanten professioneel en kwalitatief advies aanbiedt op het vlak van rekrutering en selectie, talent management, leadership, HR-interimmanagement en outplacement. In Nederland en Polen is t-groep actief via de uitzendgroep Luba. Wat t-groep onderscheidt van de andere spelers op de HR-markt is de sociaal-ethische benadering en het duurzaam ondernemen, gekoppeld aan een marktconforme dienstverlening. t-groep, met hoofdzetel in Mechelen, is 5de grootste HR-dienstverlener van de Benelux en beschikt over 116 kantoren waar in totaal meer dan 730 mensen werken.

 

Over ESF

ESF is het Europees Sociaal Fonds is een subsidie-instrument waarmee de Vlaamse overheid en de Europese Unie samen de Vlaamse Arbeidsmarkt versterken en stimuleren. Op www.esf-agentschap.be vindt u steeds een overzicht van de openstaande oproepen waarbinnen organisaties in Vlaanderen projectvoorstellen kunnen indienen. 

Saar Bentein Senior consultant at Grayling
Sven Hubin Marketing en communicatie manager at t-groep