t-groep versterkt positie in Nederlandse markt

Dochterbedrijf Luba neemt SWA over

Vrijdag 15 december 2017 — Mechelen – Luba uitzendbureau, het Nederlandse dochterbedrijf van de Belgische HR-dienstverlener t-groep, neemt haar concurrent SWA, gespecialiseerd in de bemiddeling van banen binnen de technische en industriële sector, over. Met deze stevigere verankering in de Nederlandse markt past deze overname in t-groep haar strategisch groeiplan voor 2020, dat onder andere sterk inzet op lokale aanwezigheid en digitalisering van de dienstverlening.

Strategische overname in Nederland

Vanaf 1 januari 2018 zal het Nederlandse uitzendbureau SWA, gespecialiseerd in de bemiddeling van banen binnen de technische en industriële sector, overgenomen worden door haar concurrent Luba. De twee Nederlandse uitzendkantoren zullen vanaf het nieuwe jaar gezamenlijk onder de naam Luba/SWA Procestechniek opereren vanuit Zaandam in Noord-Holland. Luba uitzendbureau, dat met diverse ondernemingen allround en gespecialiseerde personeelsdiensten op het gebied van uitzenden, in house-dienstverlening, werving & selectie, detachering en payroll biedt, maakt al sinds 2008 deel uit van de Belgische HR dienstverlener t-groep, gevestigd in Mechelen met kantoren in België, Nederland en Polen.

Luba’s overname van SWA past in t-groep haar strategische groeiplan voor 2020, dat sterk inzet op lokale aanwezigheid en digitalisering van de dienstverlening. Door de overname van SWA zal het dochterbedrijf van t-groep haar positie binnen de technische en industriële sector in Nederland versterken, waar een groot tekort heerst aan gekwalificeerde technische medewerkers.

Tom Verhaegen, CEO t-groep: “Deze overname maakt deel uit van ons groeiplan 2020 en biedt een mooie opportuniteit om ons op de Nederlandse markt sterker te profileren. Ook al gaat het hier om een relatief kleine uitbreiding, het is belangrijk om ook in het buitenland lokaal en in verschillende sectoren sterk te staan. Daarom ben ik zeer verheugd dat de overname van SWA door Luba een feit is.”

Johan Doornenbal, directeur Luba Groep: “Ik ben zeer blij met deze unieke samenwerking. SWA vult Luba goed aan op het gebied van deskundigheid, uitgebreide ervaring met leerwerk-trajecten en de bemiddeling van banen binnen verschillende technische vakgebieden. Opdrachtgevers en werkenden kunnen rekenen op de hoge kwaliteit dienstverlening die zij gewend zijn. En op de voortdurende verbetering hiervan. Samen komen we verder.”

Arno Creve Account Executive at Grayling PR