Véronique Brasseur nieuwe HR Business Directeur t-groep

Dinsdag 31 maart 2015 — HR-dienstverlener t-groep stelt Véronique Brasseur aan als nieuwe HR Business Directeur. Véronique Brasseur heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse HR-functies. Sinds begin maart 2015 neemt zij het HR-beleid van t-groep en de divisies t-interim, gericht op de markt van uitzendarbeid, en Ascento, gespecialiseerd in talent & performance management, rekrutering & selectie en outplacement, voor haar rekening.  

Véronique Brasseur is  licentiate arbeids- en organisatiepsychologie (KU Leuven) en behaalde een executive MBA aan de Flanders Business School. Haar professionele loopbaan startte ze bij Alcatel Bell, waar Véronique doorgroeide tot HR-manager. Als HR-directeur deed zij vervolgens ervaring op bij NextiraOne en Microsoft Belux. Deze uitgebreide ervaring resulteerde in de oprichting van haar eigen bvba Saxum, waar Véronique haar professioneel en strategisch advies op maat bood aan zowel KMO’s als grotere bedrijven en multinationals. Ze lag ook mee aan de basis van de oprichting van Crossroad Consulting in 2007 waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het algemene HR-beleid, rekrutering en selectie, talent management, het opleidingsbeleid en coaching van leidinggevenden. Later startte ze er ook de divisie change & transformation management op en begeleidde ze een aantal grote strategische veranderingstrajecten bij klanten.

Véronique  licht haar keuze voor t-groep toe:

Niet enkel de functie zelf en het feit dat t-groep een echte people business is, trokken me sterk aan. Wat voor mij nog belangrijker was, is de zeer sterke match  tussen mijn persoonlijke waarden en die van t-groep, wat voor mij essentieel was bij mijn keuze voor een nieuwe uitdaging op lange termijn. Ik was 20 jaar actief in de IT- en telecomsector, waar ik ervaring heb opgedaan in diverse facetten van HR. Daarom ben ik ook verheugd om de overstap naar t-groep te maken: een echte people business in een mensgerichte sector in volle beweging, met een zeer sterk sociaal-ethisch engagement.

Mark Verstraete, Gedelegeerd Bestuurder t-groep:

Wij zijn erg blij met de komst van Véronique als nieuwe HR Business Directeur en ik ben er persoonlijk van overtuigd dat haar ruime ervaring in HR de diensten van t-groep naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Véronique’s professionele loopbaan staat volledig in het teken van HR, en wij zijn dan ook verheugd dat we bij t-groep een beroep kunnen doen op haar ruime expertise en ervaring.

Over t-groep

t-groep is een HR-dienstverlener actief in België, Nederland en Polen. Op de Belgische markt is t-groep gekend via de divisie t-interim die zich richt op de markt van de uitzendarbeid, en de divisie Ascento die zijn klanten professioneel en kwalitatief advies aanbiedt op het vlak van rekrutering en selectie, talent management, leadership, HR-interimmanagement en outplacement. In Nederland en Polen is t-groep actief via de uitzendgroep Luba. Wat t-groep onderscheidt van de andere spelers op de HR-markt is de sociaal-ethische benadering en het duurzaam ondernemen, gekoppeld aan een marktconforme dienstverlening. t-groep, met hoofdzetel in Mechelen, is 5de grootste HR-dienstverlener van de Benelux en beschikt over 116 kantoren waar in totaal meer dan 730 mensen werken.

Saar Bentein Senior Consultant at Grayling
Sven Hubin Marketing & Communicatie Manager at t-groep